Project Portfolio Management

Het beheersen van een portfolio aan projecten wordt steeds meer als een kritieke succesfactor ervaren, zowel in de publieke, de private als in de non-profit sector. Deze ontwikkeling wordt ook wel Project Portfolio Management genoemd (PPM). PPM gaat verder dan alleen het managen van één enkel project.

“De basis voor succes wordt niet alleen gelegd in het managen van één enkel project, maar in de eerste plaats de keuze voor het juiste project of programma aan projecten”.

Het PPM zoals Bridge BA dat uitvoert, wordt gekenmerkt door haar procesmatige benadering van een (cluster) project waarbij de brug geslagen wordt tussen bedrijfsvisie en –strategie. Dit draagt bij aan de winstgevendheid van de onderneming.

Succesfactoren

Uiteraard zijn de factoren “op tijd”, “veiligheid” en “binnen budget” belangrijk, maar wat daadwerkelijk interesse oproept zijn in veel gevallen de antwoorden op “welke toegevoegde waarde geeft dit project aan de organisatie, wanneer wordt dat gerealiseerd en welke risico’s zijn hier dan aan verbonden?”. Wij helpen u met het beantwoorden van deze vragen.

Waarom Bridge BA voor uw PPM?

Onze ervaring is dat naast projectmatig werken, de programmamanager en de opdrachtgever een minstens zo belangrijke rol spelen in het succes van een programma. Wij hebben aandacht voor de rol van de projectmanager, en tegelijkertijd ook voor de invulling van goed opdrachtgeverschap. Hierdoor krijgt u meer inzicht in het effect van het portfolio, waardoor u sneller tot besluitvorming kunt overgaan.

Wij begeleiden u graag in dit proces, en desgewenst kunnen wij (een deel van) het proces van u overnemen. Graag denken we mee over wat voor u het beste werkt.