BIOMASSACENTRALE DELFZIJL

Eneco wilde voor het opwekken van duurzame energie een biomassacentrale (de Golden Raand) te Delfzijl laten bouwen. Hiervoor wilde zij een Europese aanbestedingsprocedure uitschrijven. De projectwaarde was meer dan 150 miljoen euro.

Vanwege de krappe planning wilde Eneco zo snel mogelijk starten met de realisatie: de aanbesteding moest dus snel afgerond worden. Wij zijn ingehuurd om dit tenderproces in zeer korte termijn af te ronden met de deelnemende internationale consortia. Om dat te bereiken hebben we al onze diverse expertises ingezet.

Wij hebben gewerkt met een stakeholders issue matrix en hebben een risicoprofiel gemaakt om de doelstellingen van de opdrachtgever te vertalen naar het gewenste eindresultaat. In een complexe internationale omgeving met een ingewikkelde tenderfase en interantionale consortia als aanbieders hebben we kunnen realiseren dat er op zeer korte termijn een EPC contract was afgesloten met een van de consortia. Eindresultaat was een Biomassa fabriek gebouwd overeenkomstig het programma van eisen die voldoet aan de gestelde performance eisen.